miércoles, 19 de octubre de 2011

Art i Poesia, Miguel Hernandez



L'Associació Artística arteEnred amb motiu del centenari de Miguel Hernández, vol homenatjar l'Il•lustre Poeta amb un projecte plàstic sobre la seua obra. Un Homenatge que no sols invite a una aproximació a la seua vida i obra sinó també a una profunda vivència interior dels seus poemes a través de l'expressió artística.

Som conscients que l'obra de M. Hernández ha generat moltes manifestacions artístiques i més en enguany del seu centenari, encara així, tornem la mirada sobre els seus poemes fent que tot un col•lectiu d'ARTEENRED reinterprete el mateix poema oferint una visió conjunta de la interpretació d'alguns dels seus poemes sempre plens d'energia, i sentiment.

El projecte s'estructura al voltant dels poemes: ACEITUNEROS (Viento del pueblo), OFICIO ADÁNICO (Sonetos pertenecientes al Silbo vulnerado ), LEYENDO (Perito en lunas), ¿NO CESARÁ ESE RAYO QUE ME HABITA? (El rayo que no cesa. -Sonetos de amor-), TODO ERA AZUL (El hombre acecha. Dedicado a Pablo Neruda), CUANDO PASO POR TU PUERTA (Cancionero y romancero de ausencia) que seran interpretats per un nombrós grup d'artistes donant l'oportunitat de captar percepcions, sensacions i respostes diferents davant del mateix poema.

Al mateix temps, les nostres obres seran interpretades per poetes que donaran una 'vuelta més de tuerca' a eixe joc de percepcions i sensacions. Així mateix seran musicats i recreats en dansa alguns dels poemes.